Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Παρουσίαση του Καταφυγίου "Κορομηλια" στον Όλυμπο


 To καταφύγιο βρίσκεται στα 1000 μέτρα περίπου στη θέση ''Κορομηλιά'' Δίου στον Όλυμπο με θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο.

Η πρόσβαση γίνεται είτε μέσω του δασικού δρόμου Δίου- Κορομηλιάς, αφετηρία το μικρό ξωκκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης που βρίσκεται στο 4ο χιλιόμετρο και καταλήγει στο καταφύγιο μας, είτε από το μονοπάτι που είναι σηματοδοτημένο με μπλε τριγωνάκι και πηγαίνει παράλληλα με την κοίτη του ρέματος Ορλιά ή από το ''αρχαίο μονοπάτι'' από την ''ράχη'' που ξεκινάει 800μ πιο πάνω από τον δασικό δρόμο και το σήμα του είναι κίτρινο τετραγωνάκι. Η διαδρομή με αυτοκίνητο είναι 8,5 χιλιόμετρα (περίπου 30 λεπτά οδήγησης). Η ανάβαση από το μονοπάτι διαρκεί περίπου 2,5 ώρες.

Από το καταφύγιο μπορεί κάποιος εύκολα να προσεγγίσει την Πετρόστρουγκα και το Οροπέδιο των Μουσών. Επίσης από το καταφύγιο υπάρχει πρόσβαση προς τις διαδρομές canyoning του ρέματος Ορλιά.

Το καταφύγιο είναι διώροφο, με εμβαδόν 220τμ., έχει 17 κρεβάτια χωρισμένα σε 3 δωμάτια (4-5-8), είναι ανατολικό, προσήλιο και αρκετά ζεστό. Στο ισόγειο του καταφυγίου βρίσκεται η τραπεζαρία, η κουζίνα - η οποία παρέχει πλήρης διατροφή (χορτοφαγική επίσης) - και το σαλόνι με το τζάκι. Στον πρώτο όροφο βρίσκονται τα υπνοδωμάτια τα οποία θερμαίνονται με μαντεμένια σόμπα. Τουαλέτες υπάρχουν και στους δύο ορόφους και δυνατότητα μπάνιου.

Γύρω από το καταφύγιο υπάρχει άφθονος χώρος για σκηνάκια.

Επισκεφτείτε την σελίδα του καταφυγίου στο facebook κάνοντας κλικ εδώ!






Μερικές ακόμη φωτογραφίες με το μπαλκόνι, τα δωμάτια και τη θέα από το καταφύγιο!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!