Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Οδοιπορικό της ορειβατικής εκδρομής του Ε.Ο.Σ. Καλαμπάκας στους Αγ. Θεοδώρους

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμπάκας – η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων του νομού Τρικάλων και τα μέλη του τμήματος ΚΑΠΗ Καλαμπάκας διοργάνωσαν την Κυριακή 16-02-2014 «ορειβατική – τουριστική εκδρομή» από το μοναστήρι των Αγ. Θεοδώρων, εως το υδραγωγείο του Δ.Δ Βασιλικής

Η πορεία ξεκίνησε με ηλιοφάνεια: H διαδρομή που επιλέξαμε ήταν καταπληκτική και το τοπίο μαγευτικό. Αφήσαμε τα αυτοκίνητα μας στον εξωτερικό χώρο του Μοναστηριού Αγ΄Θεοδωρου. ( χώρος αναχώρησης – επιστροφής ). Η πορεία που ακλουθήσαμε είχε κατεύθυνση Ν.Α. της κορυφογραμμής, προς το υδραγωγείο του Δ.Δ. Βασιλικής, απόσταση 3 χιλ. περίπου. Απολαύσαμε ανεμπόδιστη τη θέα προς τις χιονισμένες βουνοκορφές της οροσειράς Πίνδου , οι οποίες κυριολεκτικά ακτινοβολούσαν από τον ηλιόλουστο καιρό...


Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας συναντήσαμε μία αγελάδα άρρωστη και ταλαιπωρημένη, να βρίσκεται στο έδαφος ( σε επικλινές θέση ), χωρίς να έχει την δυνατότητα να σηκωθεί. Η σκέψη όλων μας ήταν, άμεσα να βρούμε τον ιδιοκτήτη - κτηνοτρόφο, για να την περιθάλψει. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, ενημερώθηκε ο κτηνοτρόφος και η όλη υπόθεση διάσωσης της αγελάδας είχε αίσιο τέλος.
Η κορυφογραμμή που ακολουθήσαμε δεν έχει μεγάλα σκαμπανεβάσματα. η θέα ήταν καταπληκτική προς την πεδινή περιοχή των Αντιχασίων από την αριστερή πλευρά και προς την πεδινή έκταση του Δ.Δ. Βασιλικής. Το καταπράσινο τοπίο ερχόταν σε αντίθεση με τον γαλανό ουρανό. Οι σχηματισμοί από τα ελάχιστα σύννεφα έδιναν μία νότα ονειρική, εξωπραγματική.
Οι Αρχηγοί που ορίσθηκαν ήσαν ο κ. ΤΣΙΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – και η Παιδίατρος κ. ΜΑΚΡΗ – ΣΓΟΥΡΑΛΗ ΡΙΤΣΑ .
Ήταν μια αξέχαστη ορειβατική εμπειρία, την οποία συνιστούμε ανεπιφύλακτα, σε όλους τους ορειβάτες – πεζοπόρους που αγαπούν την φύση και την περιπέτεια.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Ο.Σ.Κ.
ΦΑΜΙΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ - Πρόεδρος

Πηγή: kalabakacity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!